Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Kryddiga kycklingben

Söt, salt, kryddig och klibbig. Den här kycklingen blir riktigt god och är enkel att göra. Först gör du en rubbing och låter kycklingen dra till sig kryddorna en stund. Under tiden kokar du en riktigt god glaze. Skjuts in i ugnen och ät den med fingrarna med valfritt tillbehör. Jag gjorde en bulgurpilaff och serverade till.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingben

    Rubbing

  • 1 tsk vitlökspulver

  • 1 tsk paprikapulver

  • 1/2 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

  • 1/2 tsk spiskummin

Glazen

  • 2 msk honung

  • 1 msk mörk sirap

  • 2 msk Sweet Chili sås

  • 2 msk soja

  • 1 tsk risvinäger

  • 1/2 tsk fisksås

  • 2 msk körsbärssylt (eller ta någon chutney då det kanske är svårt att få tag i körsbärssylt)

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda alla kryddor till rubben i en påse eller burk med lock. Lägg i kycklingen och skaka så kryddorna blandas med kycklingbenen. Låt stå, gärna några timmar i kylen.

2. Gör iordning glazen genom att lägga alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt koka en stund tills den tjocknar och känns kladdig.

3. Täck kycklingen med glazen och lägg i en ugnsfast form.

4. Sätt in formen i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

5. Pensla gärna kycklingen ett par gånger med glazen. Strö över lite gräslök innan servering. Ikväll blev det en god bulgurpilaff till kycklingen.

See this content in the original post