Kycklinggratäng med hetta
Den här kycklinggratängen gör jag med kycklingben. Men du kan du göra den på file också om du vill. Kycklingbenen blir så saftiga och goda i den goda såsen. Lägg allt i en form, vispa ihop såsen och skjuts in i ugnen. Koka lite ris under tiden gratängen står inne.
Ingredienser: 4 portioner
1 kg kycklinglår
Salt och peppar
Paprikapulver
Vitlökspulver
1 dl oliver
1 gul lök, hackad
1 paprika, hackad
3 dl grädde
2 msk tomatpuré
1-2 tsk sambal oelek
75 g fetaost
1 salladslök, i tunna skivor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Lägg kycklingen i en ugnsform. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver. Fördela oliverna över.
Stek lök och paprika tills de mjuknar. Lägg över kycklingen.
Vispa ihop grädde, tomatpuré och sambal oelek i en skål. Häll över allt i formen.
Avsluta med att smula fetaosten överst och sätt in i mitten av ugnen ca 40-50 minuter tills kycklingen är klar.
Garnera med salladslök och servera gratängen med ris.