Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Kycklingpasta med saffran

Hemma hos oss älskar vi kyckling i alla dess former. Den här kycklingpastan med saffran är både snabb och enkel att göra och smakar så himla gott!

Ingredienser: 4 portioner

  • 500 g kycklingfilé

  • 1 gul lök, skivad

  • 1 gul paprika, skuren i bitar

  • 1 morot, skuren i tunna stavar

  • 2 vitlöksklyftor, pressade

  • 1 msk tomatpuré

  • 1 påse saffran, 0,5 g

  • 1 hönsbuljongtärning

  • 1 dl vatten

  • 3 dl grädde

  • 1 dl créme fraiche

  • Salt och peppar

  • 1 nypa chiliflakes

  • Hackad persilja

  • Maizena, om du vill ha den tjockare

See this content in the original post

Gör så här: 

  1. Putsa kycklingen och skär i bitar. Stek i olja så de får färg. Ta upp och lägg på ett fat.

  2. Stek lök, paprika, morot och vitlök tills de mjuknar.

  3. Häll ner saffran och rör runt.

  4. Lägg i kycklingen och resten av ingredienserna utom persiljan och låt koka tills kycklingen är klar. Red av med maizena om den är för tunn.

  5. Koka valfri pasta, häll av vattnet och tillsätt pastan i kycklinggrytan. Tillsätt persilja. Smaka av med salt och peppar och servera!

See this content in the original post