Glutenfria äppelmuffins
Glutenfria saftiga muffins av ris-och mandelmjöl fyllda med äppelbitar, stekta i smör, socker och kanel.
Ingredienser: ca 12 st
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 msk fiberhusk
1 dl rismjöl
½ dl majsstärkelse
½ dl mandelmjöl
75 g smält smör
2 ägg
2 äpplen
1 tsk kanel
2 tsk strösocker
2 msk smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 225° och ställ ut muffinsformar på en plåt.
Skala och tärna äpplena. Strö socker och kanel över bitarna och stek dom i smör. Inte för mjuka bara utan de ska fortfarande vara lite fasta. Ställ åt sidan.
Blanda alla torra ingredienser i en degbunke. Tillsätt det smälta matfettet och äggen. Rör ihop till en smet.
Fördela smeten i formarna.
Fördela äppelbitarna över smeten och tryck till lite lätt.
Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter tills de får fin färg.
Pudra över lite florsocker vid servering.