Rabarberkaka
Finns det något godare än den första rabarberkakan med de första späda rabarberna som tittar upp. Den här är överströsslad med mandelflarn och är så god serverad med vaniljvisp.
Ingredienser:
150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 rabarberstjälkar
Mandelflarn
Florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Smörj en springform med smör.
Vispa smör och socker fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten.
Bred ut smeten i formen.
Skör rabarbern i tunna stavar och tryck ner i smeten. Strössla över mandelflarn.
Grädda mitt i ugnen ca 40-50 minuter.
Låt kakan kallna innan du tar ur den ur springformen.
Pudra över lite florsocker och servera med vaniljvisp.