Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Creamed corn med chili

Creamed corn med chili kommer från den amerikanska södern. Supergott till grillat kött eller i tacos.

Ingredienser

  • 1 burk majs, (340 g)

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 msk smör

  • 2 krm chiliflakes

  • 1 1/2 dl vispgrädde

  • 0,5 lime

  • 2 krm salt

  • 1 krm svartpeppar

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Häll majsen i ett durkslag och låt den rinna av. Skala och riv vitlöken.

  2. Fräs vitlöken på låg värme i smöret med chiliflakesen. Tillsätt grädde och majs och sjud utan lock på svag värme ca 10 min.

  3. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet.

  4. Mixa hälften av majsen med en stavmixer. Häll tillbaka den mixade majsen i kastrullen och blanda ner limeskal. Krydda med salt och peppar.

See this content in the original post