Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Hummus

Älskar denna röra av kikärtor. Så gott att dippa grönsaker, bröd eller att ha i ett pitabröd med falafel. Har du en matberedare eller stavmixer så går den superfort att göra.

Ingredienser:

  • 500 g kokta kikärtor

  • 4 msk tahini (sesampasta)

  • 2-3 msk citronsaft

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 tsk salt

  • Ca 0,5-1 dl vatten (beroende på hur lös du vill ha din hummus)

See this content in the original post
  1. Gör så här:
    Lägg tahini, salt, citronsaft och pressad vitlök i en matberedare eller använd en stavmixer.

  2. Mixa i ca 1 min tills tahinin blir en fast och vit massa.

  3. Späd ut med lite vatten och mixa lite till.

  4. Häll av och skölj kikärtorna. Tillsätt dom och mixa i ca 2-3 min, öppna upp matberedarens lock och skrapa ner kanterna med jämna mellanrum.

  5. Späd sakta ut hummusen tills du får en len och krämig röra.

  6. Smaka av hummusen och tillsätt eventuellt mer salt och citron.

  7. Ringla över olivolja och servera som en god dipp med grönsaksstavar eller i pitabröd med tex falafel.

See this content in the original post