Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Pannbiff med gräddsås

Saftiga pannbiffar med en god gräddsås är en riktig klassiker. Lite potatis, stekt lök, lingonsylt, ärtor och inlagd gurka är ju perfekta tillbehör som gör måltiden komplett.

Ingredienser: 4 portioner

Biffar

  • 600 g blandfärs

  • 1/2 dl ströbröd

  • 1 dl mjölk

  • 1 gul lök

  • 1 ägg

  • 1/2 msk soja

  • 1 1/2 tsk salt

  • 1 krm peppar

  • Smör till stekning

    Gräddsås

  • 4 dl grädde

  • sky från stekpannan

  • 1 tsk soja

  • salt och peppar

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda ströbröd och mjölk, låt ströbrödet svälla i ca 10-15 min.

  2. Blanda färs, riven lök, ströbrödsblandning, ägg, soja, salt och peppar. Smaka av färsen eller stek en liten bit om du är osäker på kryddningen.

  3. Forma biffar. Hetta upp en rejäl klick smör och stek biffarna ca 5 min på varje sida, tills de får en fin stekyta och blir genomstekta. 

  4.  Vispa ihop gräddsåsen genom att blanda grädde, sky, soja och salt och peppar i en kastrull.

  5. Låt koka upp och småputtra under omrörning ett par minuter.

  6. Tillsätt därefter maizena och red till önskad konsistens.

  7.  Servera med lingonsylt, stekt lök, inlagd gurka, kokt potatis och någon grönsak.

See this content in the original post