Stekt fläsk med löksås
Stekt fläsk med löksås är en riktig klassiker. Husmanskost när den är som bäst. Stek löken på låg värme ganska länge så den inte tar färg. Då blir den söt och fruktig i smaken.
Ingredienser: 4 portioner
600 g skivat stekfläsk
3 gula lökar
Smör till stekning
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl grädde
Kinesisk soja, några droppar
Salt och peppar
Kokt potatis
Persilja
Gör så här:
Skala och hacka löken.
Fräs den mjuk i smör på låg värme. Det tar en stund men den blir söt och fruktig istället för skarp i smaken.
Pudra mjölet över och rör om.
Späd med lite av mjölken i taget och rör runt. Tillsätt grädden och låt såsen koka på svag värme ca 10 minuter.
Smaka av med salt, peppar och soja.
Stek fläsket i smör i en stekpanna i omgångar. Låt det rinna av på hushållspapper.
Servera med kokt potatis och strö över klippt persilja.