Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Sweet chilisås

Gjorde den här supergoda sweet chilisåsen av squash, tomater och chili från Sara Bäckmos hemsida. Om du vill ha en starkare sås tar du bara mer chili. Det blir en stor sats och är du bara noga med steriliseringen av flaskor och burkar så står den sig i ett par år.

Ingredienser:

  • 2-4 chilifrukter

  • 1 kg squash

  • 0,5 kg gul lök

  • 8 vitlöksklyftor

  • 2,5 kg tomater

  • 1 kg socker

  • 4 msk salt

  • 0,5 liter 12% ättiksprit

  • 2 msk hel kryddpeppar

  • 6-10 hela kryddnejlikor

  • 1 tsk kummin

  • 1 msk torkad eller 3 msk färsk ingefära

  • 1 msk malen kanel

  • 1 tsk spiskummin

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Hacka chilin. Ta bort frön och vita hinnor om du vill ha en mildare sås.

  2. Dela i små bitar.

  3. Hacka löken.

  4. Skala och hacka vitlöken.

  5. Hacka tomaterna.

  6. Lägg kryddpeppar, kryddnejlikor och kummin i en liten nätpåse.

  7. Blanda alla ingredienser i en stor gryta.

  8. Låt koka på svag värme i cirka en och en halv till två timmar. Rör då och då.

  9. Ta bort påsen med kryddor.

  10. Mixa allt med en stavmixer.

  11. Häll upp på väl rengjorda och steriliserade glasburkar eller flaskor. Skruva på lock direkt.

See this content in the original post