Italiensk frittata med potatis, chorizo och västerbottenost
Frittata är ju perfekt att göra av dina rester i kylskåpet. Nästan som en omelett fast jag blandar alla ingredienser i en gjutjärnspanna och sen sätter jag in den i ugnen. Smidigt och lätt med allt i samma panna! Jag hade några kokta potatisar och chorizokorv som låg i kylen som fick åka med i frittatan.
Ingredienser: 4 personer
300 g kokt potatis i tunna skivor
2 chorizokorvar i tunna skivor
2 msk olja
1 lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 zucchini i halvmånar
5 cocktailtomater, delade i mindre bitar
1 1/2 dl riven västerbottenost eller annan smakrik ost
6 ägg
3 msk hackad persilja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Fräs lök, vitlök och zucchini i en gjutjärnspanna.
Lyft ur grönsakerna på en tallrik och bryn korven.
Häll tillbaka grönsakerna och tillsätt potatisen och tomaterna. Blanda och platta till allt lite.
Knäck äggen i en bunke. Tillsätt salt, peppar och persilja. Vispa runt och häll sedan i den rivna osten.
Häll äggsmeten i pannan och sätt in i ugnen ca 25-30 minuter tills äggsmeten har stannat och den har en fin färg.
Servera med en sallad!