Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Ajvarpasta med champinjoner och fetaost

Lova att ni provar den här supergoda ajvarpastan med champinjoner och fetaost. Snabbt, enkelt och satt som en smäck i kistan. Vi vill gärna ha lite hetta så vi tar burken med den starka ajvaren men gillar du inte stark mat tar du den milda.

Ingredienser: 4-5 portioner

  • 250 g champinjoner

  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 msk tomatpure

  • 1 burk ajvar

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • 1 1/2 dl pastavatten

  • 1 dl créme fraiche

  • salt, svartpeppar

  • saft från 1/2 citron

  • 4 port valfri pasta

  • 150 g fetaost

  • Persilja

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skiva champinjonerna och stek i en panna tills de får lite färg.

  2. Finhacka lök och vitlök och ha i. Stek på medelvärme tills löken mjuknat.

  3. Tillsätt tomatpure och stek ett par minuter till.

  4. Ha i en burk ajvar och grönsaksbuljong.

  5. Tillsätt pastavattnet. Låt allt koka ihop.

  6. Rör i créme fraiche och smaka av med salt, peppar och citron.

  7. Koka pastan och rör ner i såsen.

  8. Smula fetaosten och strö över tillsammans med hackad persilja.

  9. Smaklig spis!

See this content in the original post