Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Girasoli, fylld med basilika och ricotta i en het tomatsås

En snabb pastarätt att göra. Så enkelt men ändå så gott. Använd färsk pasta så går det på 15 minuter innan du lägger upp i fina tallrikar och serverar tillsammans med en tomatsallad.

Ingredienser: 2 personer

  • 250 g girasoli fylld med basilika och ricotta eller annan fylld färsk pasta

  • 200 g passerade tomater

  • 150 g haricots verts

  • 1 kruka färsk basilika

  • 200 g ricotta

  • 250 g körsbärstomater

  • salt och peppar

  • chiliflakes

  • Olivolja

  • balsamvinäger

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Börja med pastasåsen. Koka upp de passerade tomaterna tillsammans med en näve halverade körsbärstomater. Klappa till basilikan i näven för att utvinna oljorna, där mycket av smaken sitter. Tillsätt halva krukan och spara halva till salladen. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt även chiliflakes, ju längre du låter de koka med desto starkare blir det.

  2. Under tiden tomatsåsen puttrar gör du en tomatsallad. Dela resten av körsbärstomaterna och lägg i en skål. Tillsätt resten av basilikan. Ringla över balsamvinäger, olivolja och blanda. Toppa med några bitar av ricottaosten, ringla över ytterligare lite olivolja och strö över salt och peppar.

  3. Koka upp rikligt med vatten och mycket salt. Lägg i haricots verts och tillsätt pastan när vattnet börjar att koka igen. Koka pastan ca 1-2 minuter kortare än vad anvisningarna anger.

  4. Vänd i pastan i tomatsåsen och blanda runt. Vid servering toppa med resten av ricottaosten, olivolja, salt och peppar.

See this content in the original post