Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Köttbullar i tomatsås med smak av fänkål, vitlök och parmesan

Köttbullar som får puttra i en mustig tomatsås för att sen serveras med pasta är en favorit för mig och något som återkommer på middagsbordet i olika former. Här med smak av fänkål, vitlök och parmesan.

Ingredienser 4 portioner

Tomatsås:

  • 800g passerade tomater

  • 4 vitlöksklyftor

  • 1 näve basilika

  • Olivolja

  • Smör

  • Salt och peppar

    Köttbullar:

  • 500 g blandfärs

  • 2 skivor vitt bröd

  • 1 näve riven parmesan

  • 1 ägg

  • 1-1 1/2 dl mjölk

  • 1 näve kruspersilja

  • 2-3 vitlöksklyftor

  • En nypa fänkålsfrön

  • Salt och peppar

See this content in the original post

Gör så här:

Tomatsås:

  1. Krossa vitlök och fräs i olivolja tills den får färg.

  2. Häll i tomaterna, basilika och smaksätt rikligt med salt, peppar och en ordentlig bit smör. Låt sedan puttra under lock på låg värme medan du gör i ordning köttbullarna.

    Köttbullar:

  3. Mosa brödskivorna till små, små smulor och blanda med övriga ingredienser. Börja med 1dl mjölk och tillsätt mer om det skulle behövas.

  4. Forma smeten till "större" köttbullar och ge dem lite färg i en het stekpanna med olivolja.

  5. Placera sedan köttbullarna i tomatsåsen och låt de puttra på låg värme (under lock) medan du kokar upp pasta.

  6. Häll av pastavattnet när pastan börjar närma sig "al dente".

  7. Blanda sedan pastan med en del av tomatsåsen och vänd runt tills pastan blandat sig med såsen.

  8. Servera pasta, tomatsås och köttbullar i djupa tallrikar toppat med rikligt av parmesan - et voilá!

See this content in the original post