Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Penne a’la vodka

En för mig ny spännande pastarätt med smak av gräddig vodkasås, knaprig pancetta och riven parmesan. Rätten gör sig allra bäst med pasta penne då formen på pastan gör att den goda såsen enkelt följer med upp från tallriken.

Ingredienser:

  • 400 g pasta penne

  • 1 msk olivolja

  • 200-300 g pancetta eller bacon, i bitar

  • 1 gul lök, hackad

  • 0,5 dl vodka

  • 2 burkar körsbärstomater

  • 3 dl vispgrädde

  • 4 vitlöksklyftor

  • 1/2 kruka basilika, grovt hackad

  • salt och peppar

  • chiliflakes

  • parmesanost, färskriven

See this content in the original post

Gör så här:

  • Hacka löken och skär pancettan i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och häll i olivolja, stek pancettan och löken tillsammans i 2-3 minuter.

  • Tillsätt hackad vitlök och och stek i ytterligare 2 minuter.

  • Tillsätt vodkan och låt den koka in.

  • Mosa körsbärstomaterna med händerna och tillsätt dem och låt såsen koka i ca 30 minuter tills den har reducerats och tjocknat.

  • Tillsätt grädde. Låt koka upp. Smaka av med salt, peppar, basilika och chili.

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet när pastan är färdigkokad och blanda ihop pastan med såsen.

  • Servera med riven parmesan och en god sallad Caprece.

See this content in the original post