Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Tonfisklasagne

Lova att ni provar den här supergoda lasagnen med tonfisk istället för köttfärs. Ingen kokning av bechamelsås utan snabb, enkel och god.

Ingredienser. 4 personer

  • 1 gul lök

  • 2 morötter

  • 1 vitlöksklyfta

  • rapsolja

  • 400 g krossade tomater

  • 1 burk tonfisk i vatten

  • salt och peppar

  • chilipulver

  • 250 g keso

  • 12-15 lasagneplattor

  • 2 dl vispgrädde

  • 3 dl riven ost

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

    Skiva löken och finhacka vitlöken. Riv morötterna. Fräs lök, vitlök och morötter i olja, tillsätt krossade tomater och tonfisk. Krydda och låt koka 5 minuter.

  1. Varva tonfisksås och lasagneplattor i en ugns-säker form

3. Klicka ut keson över lasagnen, häll på grädden och strö över osten.

4. Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera med en god sallad.

See this content in the original post