Paj med brie, soltorkade tomater och prosciutto
En läcker paj med smaker som brie, soltorkade tomater och prosciutto. Paj är ju så bra bjudmat med allt i en form. Ställ fram en skål cocktailtomater och ruccolasallad och servera gärna ett glas rött till.
Ingredienser: 4 portioner
Pajskal:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
1 krm salt
Fyllning:
1 röd lök
1 vitlök
1 tsk strösocker
150 g brieost
10 oliver
8 soltorkade tomater i olja
Äggstanning:
3 ägg
2 dl grädde eller mjölk
1 dl ost, riven
Salt och peppar
Topping:
Ruccola
Prosciutto
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Pajdeg: Blanda samman degen i en matberedare, kavla ut den och klä en form med löstagbar kant, 24 cm i diam. Ställ kallt i 20 min.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Sänk ugnsvärmen till 200°.
Skala och skär löken i skivor. Skala och finhacka vitlöken. Stek i smör i en stekpanna med lite socker tills den mjuknar.
Skär brieosten i skivor och fyll pajskalet med lök, vitlök, oliver, soltorkade tomater och brieost
Vispa ihop äggstanningen och häll över fyllningen i pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen ca 30-40 minuter tills äggstanningen har stelnat.
Toppa pajen med ruccola och prosciutto vid servering.