Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Tacopaj Lchf

En riktigt god paj som är glutenfri och passar dig som äter lchf- kost

Ingredienser: 6 portioner

Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
40 gram smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg

Tacofärs:
600 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 påse tacokrydda (utan socker)
2 tomater
jalapenos
smör att steka i
salt

Oströra:
3 dl lagrad ost
3 dl creme fraiche

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°

  2. Mixa alla ingredienser till pajdegen i en matberedare.

  3. Tryck ut degen i en form och ställ i kylen i ca 30 minuter.

  4. Förgrädda skalet i 10 minuter .

  5. Höj ugnen till 225 gr efter att pajdegen är gräddad.

  6. Finhacka lök och vitlök och stek tillsammans med nötfärsen i lite smör.

  7. Blanda ner tacokrydda och låt det småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt.

  8. Fyll sedan skalet med färsen och skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med jalapenos. Blanda ihop oströran och bred över färsen.

  9. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter och servera med en sallad.

See this content in the original post