Fransk potatissallad
Fransk potatissallad där du häller en vinägrettdressing över den varma potatisen och låter den stå och dra till sig alla goda smaker. Gärna tills dagen därpå.
Ingredienser: 4-6 portioner
800 g potatis
1 rödlök, finhackad
1 knippe rädisor
1/2 dl hackad dill och persilja
1 1/2 msk kapris
Sås
1 msk vinäger
2 tsk fransk senap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm socker
3 msk raps- eller olivolja
1 msk vatten
Gör så här:
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Skala och hacka löken. Hacka dillen och persiljan.
Sås: Blanda alla ingredienserna till såsen.
Skär den varma potatisen i bitar och lägg den i en skål, varvad med lök, rädisor, kapris och kryddgrönt.
Häll över såsen och blanda. Låt salladen stå och ta smak helst till nästa dag.