Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Friterad pommes med smak av chili och honung

Pommes i all ära men de här är dubbelfriterade för extra krispighet och slutligen vänds dom ner i en glacé med smak av chili och honung. Kan det bli godare!!!

Ingredienser: 4 portioner

  • 4-5 potatisar

  • Olja att fritera i

Första paneringen:

  • 2 tsk chilipulver

  • 0,5 tsk vitlökspulver

  • 1 tsk röd chilipasta

  • 3 msk majsstärkelse

  • 3 msk vetemjöl

  • 2 tsk salt

Andra paneringen:

  • 3 msk vetemjöl

  • 3 msk majsstärkelse

  • 1 krm svartpeppar

  • 3-4 msk vatten

Glazen:

  • 2 msk rapsolja

  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

  • 1 tsk chiliflakes

  • 3 msk sesamfrön

  • 1 tsk vitvinsvinäger

  • 1 tsk japansk soja

  • 3 msk ketchup

  • 2 msk honung

  • 1 tsk röd chilipasta

  • 0,5 dl vatten

  • (1 tsk maizena)

  • 2 salladslökar eller gräslök, hackad

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skala och skär potatisen till pommes. Lägg i vatten en stund för att få bort lite stärkelse.

  2. Blanda alla ingredienser till första paneringen och blanda sen i potatisen. Vänd runt ordentligt så de täcks av paneringen.

  3. Värm oljan i en wok, kastrull eller fritös till 160°. Fritera potatisen ca 5 minuter. Var noga med att lägga ner en i taget så de inte fastnar i varandra. Fritera i omgångar så du inte lägger i för mycket åt gången så oljan kallnar. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. Blanda ingredienserna till andra paneringen i samma bunke som den första. Då får du med lite smaker av första paneringen.

  5. Låt oljan bli lite varmare till andra friteringen, 190°. Fritera en andra gång och gör precis som första gången. Släpp ner en och en och fritera i omgångar.

  6. Glaze: Värm oljan i en wok eller stekpanna och stek vitlök, chiliflakes och sesamfrön 30 sekunder. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra nån minut.

  7. Red av med maizena om den är för lös och blanda i potatisen. Vänd runt ordentligt så potatisen täcks av glazen. Avsluta med att strö över salladslök eller gräslök.

  8. Servera direkt och njut!

See this content in the original post