Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Isterband med dillstuvad potatis

Isterband med dillstuvad potatis är ju en riktig vardagsklassiker. Serveras med inlagda rödbetor och senap. Idag serverandes det också picklade senapsfröna till som gör det där lilla extra.

Ingredienser; 4 portioner

  • 4 isterband

  • 800 g potatis, kokt

  • 2 msk smör

  • 2 msk vetemjöl

  • 5 dl mjölk

  • 1/2 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

  • 1 tsk senap

  • 1 knippe dill, finhackad

Tillbehör:

  • Inlagda rödbetor

  • Senap

  • Picklade senapsfrön, recept har du här

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skala och skär den kokta potatisen i skivor eller mindre bitar.

  2. Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet. Blanda väl.

  3. Häll i mjölken under vispning.

  4. Låt koka upp och sjud på svag värme ca 10 minuter.

  5. Stek isterbanden i en stekpanna ca 10 minuter.

  6. Tillsätt salt, peppar, senap och dill i stuvningen och tillsätt den kokta potatisen.

  7. Lägg upp på fat och servera med rödbetor och senap.

See this content in the original post