Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Pommes duchesse av sötpotatis med smak av vitlök och parmesan

Så goda och fina duchesse potatisar med smak av vitlök och parmesan. Enkla att göra och går bra att förbereda och bara gratinera innan servering. Extra goda och fina om du gör dom på sötpotatis. Servera till en god köttbit.

Ingredienser: 4 portioner

  • 800 gram sötpotatis

  • 0,5 tsk salt till kokning

  • 1/2 dl grädde

  • 1 tsk salt

  • 1 krm peppar

  • 3 msk smör eller olivolja

  • 1 vitlöksklyfta, pressad

  • 1 äggula

  • riven parmesanost

  • Persilja

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.

  2. Koka den i saltat vatten tills den är mjuk.

  3. Häll av vattnet och låt potatisen rinna av i ett durkslag.

  4. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vitlök, salt, peppar och grädden. Låt allt bli varmt.

  5. Mosa potatisen eller pressa den i en potatispress. Tillsätt gräddblandningen och blanda ordentligt. Låt svalna lite innan du rör ner äggulan.

  6. Spritsa ut potatisen i 12 fina rosor på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite riven parmesan.

  7. Sätt ugnen på 250°.

  8. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills de får fin färg. Toppa med finhackad persilja vid servering.

See this content in the original post