Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Fried Rice med ananas

Fried rice är en enkel men väldigt god risrätt med allt i en panna. Här med smaker som bacon, lök, ananas, curry och jordnötter.

Ingredienser: 4 portioner

  • 4 portioner kokt jasminris

  • 1 dl jordnötter

  • 1 gul lök

  • 1 morot

  • 6 champinjoner i skivor

  • 1 liten burk ananasringar

  • 6 ägg

  • 2 pkt skivat bacon

  • 1 tsk salt

  • 2 tsk currypulver

  • 5 msk rapsolja

  • 1 tsk råsocker eller strösocker

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Koka 4 portioner jasminris enligt paket. Ta av riset från kokningen några minuter tidigare än enligt koktiden så att det ännu har lite fast kärna i mitten.

  2. Skala och hacka löken fint.

  3. Skala och skär moroten i tunna strimlor.

  4. Skär ananas i små bitar.

  5. Strimla bacon.

  6. Värm olja i en wok eller stekpanna. Värmen ska vara något över medelvärme.

  7. Fräs löken under omrörning någon minut.

  8. Tillsätt bacon, champinjoner och morötterna och stek en stund.

  9. Peta upp lök, morot, champinjoner och bacon på kanten av woken eller pannan. Tillsätt äggen och rör runt tills det blir en äggröra.

  10. Tillsätt riset och fräs runt samt blanda med grönsaker, bacon och äggröran.

  11. Tillsätt curry, salt, socker, jordnötter samt ananas. Blanda och vänd runt.

  12. Garnera gärna med lite extra ananas i bitar och bladspenat.

See this content in the original post