Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Risotto med kantareller

En krämig, god risotto med skogens guld i form av kantareller jag hade i frysen.

Ingredienser: 4 portioner

  • ca 300 g färska kantareller

  • 1/2 gul lök, finhackad

  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

  • 1 msk olja

  • 4 dl arboriris

  • 2 dl vitt vin

  • 1 liter grönsaksbuljong

  • Salt och peppar

  • 3 msk smör

  • 150 g parmesanost, riven

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Rensa svampen. Stek den i en stekpanna. När den börjar få färg och allt vatten är borta, tillsätt smör och fortsätt steka ett par minuter.

  2. Stek lök och vitlök i en vid kastrull utan att den får färg. Tillsätt riset och fräs det ett par minuter under omrörning.

  3. Häll på vinet och låt det koka in under omrörning. När man gör risotto är det viktigt att man rör hela tiden.

  4. Häll i den varma buljongen lite i taget allteftersom vätskan kokar in. Rör om då och då. Risotton är klar när riset är mjukt fast med tuggig kärna.

  5. Ta riset från värmen och rör ner smöret och sist osten. Risotton ska ha en krämig konsistens.

  6. Vänd ner svampen, spara några till garnering, smaka av med salt och peppar och servera.

See this content in the original post