Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Tomatbulgur

Att koka bulguren med tomat och många goda kryddor gör det smakrikt och färgglatt. Servera till kebabspett eller en grillad köttbit

Ingredienser: 4 portioner

  • 1 st gul lök

  • 2 st tomater

  • 1/2 grön paprika

  • 3 dl bulgur

  • 1 msk olivolja

  • 1 tsk spiskummin

  • 1 tsk malen koriander

  • 1 tsk paprikapulver

  • 1/2 tsk svartpeppar

  • (lite chiliflakes)

  • 2 msk tomatpuré

  • 5 dl vatten

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • 1 tsk socker

  • 1/2 tsk salt

See this content in the original post

Gör så här:

  1.  Hacka gul lök, paprika och tomater. Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs lök och paprika på medelvärme 4-5 min. Tillsätt hackade tomater, spiskummin, malen koriander, paprikapulver, (chiliflakes) och tomatpuré. Fräs 4-5 min.

  2. Tillsätt bulgur, vatten, socker, peppar och salt. Smula i buljongtärningen. Sjud på svag värme under lock 8-10 min, eller tills bulguren är klar.

  3. Fluffa till bulguren med en gaffel och servera!

See this content in the original post