Tomatbulgur
Att koka bulguren med tomat och många goda kryddor gör det smakrikt och färgglatt. Servera till kebabspett eller en grillad köttbit
Ingredienser: 4 portioner
1 st gul lök
2 st tomater
1/2 grön paprika
3 dl bulgur
1 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk svartpeppar
(lite chiliflakes)
2 msk tomatpuré
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk socker
1/2 tsk salt
Gör så här:
Hacka gul lök, paprika och tomater. Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs lök och paprika på medelvärme 4-5 min. Tillsätt hackade tomater, spiskummin, malen koriander, paprikapulver, (chiliflakes) och tomatpuré. Fräs 4-5 min.
Tillsätt bulgur, vatten, socker, peppar och salt. Smula i buljongtärningen. Sjud på svag värme under lock 8-10 min, eller tills bulguren är klar.
Fluffa till bulguren med en gaffel och servera!