Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Turkisk bulgurpilaff med kikärtor och tomat

En enkel, god och smakrik turkisk pilaff med bulgur, tomater, paprika och kikärtor. Du kan äta den vegetarisk, med en köttbit eller ett ägg som jag gjorde ikväll.

Ingredienser:

  • 2 msk olivolja

  • 1 röd lök, hackad

  • 1 paprika, tärnad

  • 2 vitlöksklyftor finhackade

  • 1 tsk spiskummin

  • 1 krm kanel

  • 1/2 tsk chiliflakes

  • 1 msk tomatpuré

  • 2 dl bulgur

  • 400g krossade tomater

  • 2 dl grönsaksbuljong

  • 1 burk färdigkokta kikärtor

  • Salt och peppar

  • 1 msk hackad persilja

See this content in the original post

Gör här:

  1. Värm oljan i en kastrull.

  2. Stek lök och paprika i oljan på medelhög värme ca 10 minuter. Rör om emellanåt.

  3. Tillsätt vitlök, kryddor och tomatpuré och fräs någon minut.

  4. Häll i bulgur, krossade tomater, buljong och kikärtor. Låt koka upp och sänk sedan värmen och sjud under lock i ca 15 minuter.

  5. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå i 5 minuter.

  6. Rör i persiljan och servera eventuellt med en klick yoghurt.

See this content in the original post