Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Fransk potatissallad

Fransk potatissallad där du häller en vinägrettdressing över den varma potatisen och låter den stå och dra till sig alla goda smaker. Gärna tills dagen därpå.

Ingredienser: 4-6 portioner

  • 800 g potatis

  • 1 rödlök, finhackad

  • 1 knippe rädisor

  • 1/2 dl hackad dill och persilja

  • 1 1/2 msk kapris

Sås

  • 1 msk vinäger

  • 2 tsk fransk senap

  • 1/2 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

  • 1 krm socker

  • 3 msk raps- eller olivolja

  • 1 msk vatten

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. 

  2. Skala och hacka löken. Hacka dillen och persiljan.

  3. Sås: Blanda alla ingredienserna till såsen. 

  4. Skär den varma potatisen i bitar och lägg den i en skål, varvad med lök, rädisor, kapris och kryddgrönt.

  5. Häll över såsen och blanda. Låt salladen stå och ta smak helst till nästa dag.

See this content in the original post