Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Grillade majskolvar med chilimajo och fetaost

Grillade majskolvar är ju så gott och oftast har vi bara smör att servera till. Ikväll ville jag prova nåt nytt så de här är penslade med både smält smör och en syrlig och rökig chilimajo. Toppa med lite smulad fetaost och Wow! Supergoda och även vackra att se på. Man äter ju med ögonen också!

Ingredienser: 4 personer

  • färska majskolvar

  • Salt

  • 1/2 dl majonnäs

  • 1 msk limejuice

  • 1/2 tsk ancho chlipulver

  • 1 krm rökt paprikapulver

  • lite smält smör att pensla med

  • Fetaost att smula över

  • Färsk koriander

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda majonnäs, limejuice, chilipulver, rökt paprikapulver och lite salt i en skål. Ställ i kylen under tiden.

  1. Skala lite av majsen men lämna gärna lite och dra ner till änden och använd som ett handtag. Jag knöt ihop med en strimma av bladen. Koka upp saltat vatten i en kastrull och koka majsen nästan färdiga.

  2. Grilla majsen tills de får fin färg runtom, pensla med smält smör på slutet.

  3. När de är färdiga avsluta med att pensla på rikligt med chili-limemajon och toppa med smulad fetaost och koriander.

  4. Servera gärna med limeklyftor och extra chili-limemajo i en skål.

See this content in the original post