Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Bookmaker toast

Ikväll blev det en riktig klassiker, Bookmaker toast. Stekt biff,senapscrème, pepparrot och äggula på en smörstekt toast. Så vansinnigt gott.

Ingredienser 4 portioner

  • 4 biffar

  • 1 dl majonnäs

  • 1 msk skånsk senap

  • 1 tsk dijonsenap

  • 10 cm färsk pepparrot

  • 4 äggulor

  • Sallad

  • 2 tomater

  • Rödlök(picklad)

  • 4 skivor bröd

  • smör, till stekning

  • olja, till stekning

See this content in the original post

Gör så här

  1. Blanda majonnäs tillsammans med båda senapssorterna och ställ åt sidan.

  2. Salta och peppra köttet och stek i olja på hög värme så det får yta. När köttet fått lätt färg, tillsätt smör till pannan för den goda smakens skull. Stek några minuter på varje sida och låt sedan köttet vila på en skärbräda innan det skärs upp.

  3. Skala och riv pepparrot.

  4. Stek brödskivorna i smör, låt smöret bli gyllenbrunt innan brödet går i. Stek på båda sidor och lägg upp på tallriken.

  5. Stryk på senapscrèmen på varje macka, fortsätt med sallad, tomat, rödlök och fina bitar skuret kött. Bygg sedan ett ”fågelbo” av pepparrot på varje macka och placera en äggula i.

  6. Servera mackan genast med lite extra senapscrème till och njut!

See this content in the original post