Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Pulled pork sandwich

Denna köttbit fläskkarré som går att göra så mycket gott med. Imorse la jag den i min Crock Pott och när vi kom hem efter jobbet var pulled pork klart att servera. Lyxade till det och bakade egna baguetter annars är det ju bara att svänga förbi affären på vägen hem.

Ingredienser:

  • 1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit

  • 3 tsk salt

  • 3 krm nymalen svartpeppar

  • 2 gula lökar

  • 1 hel vitlök

  • 1 flaska barbequesås

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°C.

  2. Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme eller i en Crock Pot.

  3. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Häll på barbecuesåsen så det täcker kött och lök.

  4. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar, tills det är riktigt mört. Eller sätt Crock Potten på låg temperatur och kör ca 6-8 timmar.

  5. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen. Fyll tortillas eller baguetter med kött och valfri fyllning. Recept på baguetter hittar du här.

See this content in the original post