Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Hemgjorda chips

Att göra sina egna chips är betydligt enklare och godare än vad man kan tro. Använd en vanlig osthyvel om du inte har en mandolin eller matberedare. Salta och varför inte prova någon favoritkrydda!

Så här gör du

 40 min

  1. Sätt igång fritösen och ställ in den på 150 grader. (jag använder rapsolja i min fritös). Du kan även fritera i kastrull, en termometer är bra att ha till hands för att hålla koll på temperaturen. Se också till att alltid ha ett lock nära till hands om du friterar i kastrull om det mot förmodan skulle börja brinna i oljan.

  2. Skiva potatisen så tunt som möjligt. Själv använder jag min matberedare med tunna skivan men det går med en osthyvel eller mandolin också. Lägg potatisen i kallt vatten för att skölja bort stärkelsen. Häll av vattnet och lägg upp den skivade potatisen på ett hushållspapper och torka av den noga.

  3. Fritera din potatis i 6-8 minuter och vänd runt den då och då tills den fått fin gyllene färg och blivit krispig. Tag upp på hushållspapper och salta lätt. Du kan också ta på din favoritkrydda om du föredrar annan smak på chipsen än lättsaltade.

See this content in the original post