Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Ärtsoppa

Älskar soppa och försöker laga det en gång i veckan. Gärna med ett gott nybakat bröd till. Idag blir det ärtsoppa som är en av våra favoritsoppor.

4 portioner

Ingredienser:

500 gram gula ärter

1,5 liter vatten till kokning

250 g rimmat sidfläsk

1 gul lök

1 tsk torkad timjan

Salt, peppar

1 lagerblad

See this content in the original post

Tillagning

  1. Lägg ärtorna i blöt över natten övertäckta i en stor kastrull eller skål.

  2. Häll av och lägg i en stor kastrull, tillsätt vatten och börja koka.

  3. Skiva eller hacka lök och tillsätt den.

  4. Lägg i fläsk och lagerblad.

  5. Koka ärtsoppan under lock i 1,5- 2 timmar på medelvärme - rör om då och då. Blir ärtsoppan för tjock tillsätter du lite mer vatten.

  6. Ta upp fläsk och skär i småbitar och lägg tillbaks.

  7. Smaka av och koka upp ärtsoppan med timjan, vitpeppar och salt.

  8. Servera ärtsoppan med senap och ett gott bröd.

See this content in the original post