Blomkålssoppa med indiska smaker
Varför inte en skål med gyllene blomkålssoppa med indiska smaker som curry, kokos, ingefära och lime. Snabb och enkel att göra och jag tror du kommer att älska den. Stek gärna några goda indiska chapatibröd till.
Ingredienser: 4 portioner
2 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 äpple, skalat och skuret i bitar
2 cm färsk ingefära, riven
1 blomkålshuvud, skuret i småbitar.
5 dl grönsaksbuljong
2 tsk curry
1 tsk koriander
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk salt
1 1/2 dl kokosmjölk
1 msk limejuice
Garnering:
Kokoschips
Färsk koriander
Kokosmjölk
Sesamfrön
Blomkålsblad
Gör så här:
Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, äpple och ingefära några minuter.
Tillsätt blomkål, grönsaksbuljong och kryddor, lägg på ett lock och låt koka på svag värme tills blomkålen har mjuknat, ca 15 minuter.
Mixa soppan med en stavmixer.
Tillsätt kokosmjölk, limejuice och låt sjuda ett par minuter.
Smaka av med mer kryddor och salt om det behövs.
Rosta kokoschipsen i en het, torr stekpanna tills de blir gyllene. Se upp så de inte bränns. Det går fort på slutet.
Häll upp i soppan i djupa tallrikar och ringla lite kokosmjölk över. Garnera med kokoschipsen, koriander, sesamfrön och blomkålsblad!
Servera gärna med det här superlätta indiska chapatibrödet som du steker i en panna. Recept hittar du här.