Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Fisksoppa med kräftost och saffran

Det är alltid lika gott med fisksoppa. Och det är väldigt bra bjudmat, eftersom man kan förbereda det mesta i god tid och sedan bara tillsätta fisk och musslor vid servering. Passar både till vardags och vid festligare tillfällen.

Ingredienser 4 portioner

  • 2 morötter

  • 3 potatisar

  • 400 g fiskfile (lax, torsk)

  • 1 msk smör

  • 2 msk vetemjöl

  • 1 l vatten

  • 1 fiskbuljongtärning

  • 400 g kräftost

  • 2 dl crème fraiche

  • 0,5 g saffran

  • 3 msk dill

  • salt och peppar

  • 250 g frysta musslor

  • räkor och citron att garnera med

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skala och grovriv morötterna, bryn dem i smör i en kastrull. Strö över mjöl. Häll i vatten, buljong och saffran. Koka i 5 minuter.

  2. Skala potatisen och skär i småbitar. Lägg dem i kastrullen och låt koka tills den nästan är klar.

  3. Tillsätt fisken skuren i tärningar och musslorna. Låt sjuda ca 5 minuter.

  4. Blanda ner kräftost, dill och crème fraiche. Låt det koka upp igen. Salta och peppra.

  5. Garnera med räkor och en citronskiva.

  6. Servera tillsammans med ett gott bröd. Här har du recept på flatbreads med vitlökssmör.

See this content in the original post