Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Krämig champinjonsoppa

Soppa är en av mina favoriter. Idag blev det den här krämiga champinjonsoppa då jag skördade mina första egenodlade champinjoner idag. Jag mixar den inte helt utan vill gärna ha lite bitar i den kvar! Servera överströdd med persilja och en klick créme fraiche.

Ingredienser: 4 portioner

  • 2 msk smör

  • 500 g champinjoner, skurna i skivor

  • 1 liten gul lök, hackad

  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

  • 1 msk paprikapulver

  • 1 msk vetemjöl

  • 6 dl grönsaksbuljong

  • 4 dl vispgrädde

  • 1 msk soja

  • 1 msk citronsaft

  • Salt och peppar

Topping:

  • Creme fraiche

  • Perilja

  • Stekta champinjonskivor

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Stek lök, vitlök och champinjoner (spara några till garnering) i smör i en kastrull.

  2. Tillsätt paprikapulver och mjöl och låt det fräsa med en stund.

  3. Häll i buljong, grädde, soja och citron. Låt soppan koka ca 10 minuter.

  4. Smaka av med salt och peppar.

  5. Stek de sparade champinjonerna i smör i en stekpanna tills de får fin färg.

  6. Mixa soppan med en stavmixer tills du får den konstantens du vill ha på soppan. Jag vill gärna ha lite bitar kvar medans andra vill ha den slät.

  7. Häll upp i skålar och garnera med champinjoner, créme fraiche och persilja.

  8. Servera gärna med ett gott bröd!

See this content in the original post