Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Linssoppa med blomkål

Jag älskar soppa och provar gärna nya hela tiden. Den här linssoppan med smak av curry och kokosmjölk blir en ny favorit här hemma. Servera med en klick créme fraiche och ett gott bröd.

Ingredienser:

  • 1 gul lök

  • Rapsolja

  • 600 g blomkål

  • 2 morötter

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 msk riven ingefära

  • 2 dl röda linser

  • 10 dl vatten

  • Salt och peppar

  • 1 burk kokosmjölk

  • 1 msk curry

  • 1/2 tsk paprikapulver

  • 1/2-1 tsk sambal oelek, beroende på hur stark du vill ha soppan

  • Saft från en 1/2 citron

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Hacka gul lök och skär blomkålen till mindre bitar. Skär morötterna i mindre bitar. Hacka vitlöken.

  2. Värm lite olja i en kastrull och ha ner lök, blomkål och morötter. Stek under omrörning i cirka 10 minuter och ha sedan ner den hackade vitlöken och riven ingefära.

  3. Tillsätt linserna och slå i vatten. Salta och peppra. Lägg på locket och låt det koka i 15 minuter.

  4. Rör i kokosmjölk, curry, kryddor och sambal oelek. Kör soppan slät med en stavmixer. Rör i saften från en halv citron. Låt soppan koka i ytterligare 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer citron för att balansera smakerna. Späd soppan med mer vatten och du tycker den blir för tjock.

  5. Servera med en klick créme fraiche och en brödbit. Varför inte dom här snabba och goda stekpannebröden!

See this content in the original post