Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Linssoppa på sötpotatis och morot

Älskar soppa och idag i snålblåsten smakar det extra gott. Vegetariskt med morot, sötpotatis och linser känns hälsosamt, men det går ju bra att lägga till lite kyckling eller annat kött för den som vill.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 st gul lök

  • 3 st morötter

  • 1 st sötpotatis

  • 1/2 paprika

  • 1 liter vatten

  • 1 st grönsaksbuljongtärning

  • 2 msk ingefära, färsk

  • 2 st vitlöksklyftor

  • 2 tsk sambal oelek

  • 2 dl röda eller gröna linser

  • Salt & svartpeppar

  • 1/2 tsk gurkmeja

  • 1/2 tsk curry

  • 1/2 tsk spiskummin

  • Olja att steka i

  • 2 nävar bladspenat

  • Citronsaft

See this content in the original post

Tillagning

  1. Skala och skär lök, morötter, paprika och potatis i bitar. Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och låt löken fräsa med till den blir mjuk. Tillsätt vatten och lägg i potatis, morötter, paprika, linser, vitlök, sambal oelek, kryddor och grönsaksbuljong. Skala och dela ingefära i mindre bitar, lägg i soppan. Låt koka i ca 15 min.

  2. Mixa soppan med stavmixer/matberedare till slät konsistens. Salta och peppra tills du är nöjd. Är soppan tjock kan du späda den med mer vatten. Tillsätt bladspenat och smaka av med citronsaft.

    Du kan även koka soppan i en Crock Pot. Lägg i alla ingredienser utom bladspenat och koka på låg effekt ca 6 timmar eller hög effekt ca 3 timmar.

    Recept på ett fantastiskt bröd har du här.

See this content in the original post