Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Pumpasoppa med rosmarinscones

Laga en mustig, värmande och riktigt god pumpasoppa.  Pumpa finns ju att köpa året runt, annars är det ju roligt att odla sina egna. Servera med rosmarinscones som smakar supergott till soppan.

Ingredienser: 4 portioner

Pumpasoppa

  • 1 gul lök

  • 1 vitlöksklyfta

  • ca 500 g pumpa gärna butternut

  • 2 msk smör eller margarin

  • 5 dl grönsaksbuljong

  • 2 dl mjölk

  • salt och peppar

  • 1 citron

    Rosmarinscones

  • 4 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 dl pumpafrö

  • 2 krm salt

  • 50 g smör eller margarin

  • 1/2 kruka rosmarin

  • 2 dl mjölk

See this content in the original post

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°C.

  1. Soppa: Skala lök och vitlök, skär löken i bitar och finhacka vitlöken. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar.

  2. Fräs pumpa, lök och vitlök i matfettet i en kastrull på låg värme.

  3. Tillsätt buljong och koka sakta ca 15 minuter. Mixa soppan med stavmixer, tillsätt mjölken och koka upp. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.

    Scones: 

  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, pumpafrön och salt i en bunke.

  5. Finfördela matfettet i mjölblandningen.

  6. Hacka rosmarinen och tillsätt den och mjölken, rör snabbt ihop till en kladdig deg.

  7. Klicka ut 8 bullar på en plåt med bakplåtspapper.

  8. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

See this content in the original post