Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Trattkantarellsoppa med baconfräs och parmesanchips

Den här soppan lagade sonen häromkvällen efter att vi varit i skogen och hittat massor av trattkantareller. Servera med lite gott bröd till.

Ingredienser: 4 portioner

  • 300 g kantareller

  • 2 schalottenlökar

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 tsk salt

  • 1 krm peppar

  • 2 msk vetemjöl

  • 2 kycklingbuljongtärningar

  • 1 msk soja

  • 3 dl vitt vin

  • 8 dl vatten

  • 3 dl grädde

Servering:

  • 2 dl parmesanost

  • 120 g bacon

  • timjan, till garnering

See this content in the original post

Gör så här:

Kantarellsoppa

  1. Ansa och hacka svampen. Spara några hela fina svampar till garnering.

  2. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull tillsammans med lite smör och den hackade svampen. Salta och peppra. Strö över mjölet och rör om.

  3. Lägg i buljongtärningarna, häll i vin, soja och vattnet. Låt småkoka i ca 15 min. 

  4. Tag av kastrullen från plattan. Mixa soppan med en stavmixer men inte så den blir allt för slät. Tillsätt grädden och koka upp på nytt. Smaka av med mer salt och peppar.

    Parmesanchips
    Sätt ugnen på 200 °.

  5. Riv 2 dl parmesanost och lägg i åtta små högar på en plåt. Grädda i ugnen tills de blivit gyllenbruna.

  6. Skär bacon i 1 cm stora bitar. Stek knaprigt.

  7. Värm på soppan och häll upp i skålar och garnera med den sparade stekta svampen, timjan, chipsen och bacon.

See this content in the original post