Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Picklade rödbetor

Färsk ingefära ger betorna ett härligt sting samtidigt som de får en sötsyrlig smak från inläggningen. Passar att servera till det mesta.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 1 liter

  • 500 g rödbetor

  • 3 cm färsk ingefära

  • 3 msk bladpersilja

  • 1 dl ättiksprit (12 %)

  • 2 dl strösocker

  • 3 dl vatten

See this content in the original post

Gör så här

  1. Skala och skär betorna i tunna skivor, gärna i matberedare med fina skärskivan. Skala och skiva ingefäran tunt.

  2. Koka upp ättika, socker, vatten och ingefära i en kastrull. Låt svalna.

  3. Fyll glasburkar med skivade betor och persilja. Häll över den kalla lagen tills det täcker. Låt stå minst 2 timmar före servering.

See this content in the original post