Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Zucchini pickles

Nu frodas det i trädgården och zucchiniplantan levererar nästan mer än vad vi orkar äta. Gjorde en het, supergod zucchini pickles idag. Gillar du inte hetta så strunta bara i chiliflakes. Så gott tillbehör till maten, hamburgaren, korven eller smörgåsen och går fort och är enkel att göra. Nu kör vi!

Ingredienser:

  • 2 dl vatten

  • 2 msk salt

  • 1 mediumstor zucchini, ca 500 g i tunna skivor

  • 1 gul lök i tunna strimlor

  • 4 1/2 dl äppelcidervinäger

  • 2 dl strösocker

  • 1 1/2 tsk dijonsenap

  • 1 1/2 tsk senapsfrön

  • 1/2 tsk gurkmeja

  • 1/2 tsk chiliflakes

See this content in the original post

Gör så här:

  1.  Rör ihop vatten och salt i en skål.

  2. Lägg gurkan och löken i en fryspåse och häll på saltvattnet. Knyt ihop påsen och massera runt väl. Låt stå i ca 1 timma.

  3. Blanda vinäger, socker, senap, senapsfrön och eventuellt chiliflakes i en liten kastrull. Koka upp, rör om och sjud i ett par minuter tills sockret lösts upp.

  4. Häll av vattnet ur påsen med zucchini och lök. Pressa ut så mycket vatten du kan.

  5. Fördela grönsakerna i väl rengjorda och steriliserade glasburkar. Lämna ca 2 cm längst upp. Fyll upp med lagen tills den täcker allt. Sätt på locket och förvara i kylen. Låt stå och mogna minst 1dag innan servering.

  6. Håller minst 2 månader i kylen.

See this content in the original post