Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Tomatmarmelad med smak av kokos

Nu mognar tomaterna och korgarna fylls till brädden. De är så goda att äta alldeles solvarma som de är men ibland hinner man knappt att få i sig denna dignande skörd av tomater. Gör den här goda tomatmarmeladen och servera på nybakta scones eller till ostbrickan. Kom ihåg att använda väl rengjorda burkar bara så står den sig länge.

Ingredienser: ca 5 dl marmelad

  • 500 g röda tomater

  • 1/2 dl strösocker

  • 2 ½ dl gelésocker multi

  • 2 msk kokosflingor

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skölj tomaterna och skär i mindre bitar.

  2. Lägg i en kastrull med strösocker och låt tomaterna sjuda och kokas sönder något, 5-10 minuter. Du kan mixa med en stavmixer om du inte vill ha stora bitar i.

  3. Rör ner kokosflingorna. Tillsätt därefter gelésocker multi och sjud i 1 minut.

  4. Häll upp marmeladen på väl rengjorda burkar, sätt på lock och låt svalna. Förvaras svalt och mörkt oöppnad. Öppnad burk förvaras i kyl.

See this content in the original post