Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Grönsaksfrestelse

Den här grönsaksfrestelsen är en paradrätt i mitt kök. Mannens favorit och han skulle lugnt kunna äta upp hela formen helt själv. Ta de grönsaker du har i kylen, häll på tomatsås och toppa med nötter! Enkelt, nyttigt och vansinnigt gott. Servera vegetariskt eller med kött, fisk eller kyckling.

Ingredienser: ca 4 portioner

  • 1 lök, valfri

  • 1 morot, skuren i bitar

  • 2 paprikor, skurna i bitar

  • 2 pak choi, skuren i bitar

  • 4 potatisar, skurna i skivor

  • Ca 200 gr svamp, jag hade Karl-Johansvamp

  • 1 chili, hackad

  • 2 msk olivolja

  • Salt och peppar

Tomatsås

  • 1 burk krossade tomater

  • 2 msk tomatpuré

  • 1 msk olivolja

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 gul lök

  • salt och peppar

  • 1 tsk socker

  • 1/2 dl strimlad färsk basilika

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skär alla grönsaker och bryn i olivolja i en stekpanna.

  3. Lägg i en form och häll på tomatsåsen.

  4. Tomatsås: Fräs lök och vitlök i olivoljan i en stor kastrull med tjock botten.

  5. Tillsätt tomaterna.

  6. Tillsätt tomatpuré, socker, salt, svartpeppar och basilika. Rör om och koka tomatsåsen några minuter.

  7. Toppa gratängen med de hackade hasselnötterna och pumpakärnorna.

  8. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter. Lägg eventuellt på lite folie i slutet så nötterna inte blir brända.

See this content in the original post