Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Mexikansk quinoafylld paprika

Dessa fyllda paprikor passar fint till lite festligare tillfällen eller som en extra lyxig lunch. Kombinationen av quinoa och bönor mättar ordentligt. Ät den vegetarisk eller servera med goda kycklingspett!

Ingredienser: 4 portioner

  • 4 portioner kokt quinoa (i grönsaksbuljong)

  • 4 stora paprikor

  • 1/2 burk salsa(resten till servering)

  • 1 tsk salt

  • 2 tsk kummin

  • 1 1/2 tsk chilipulver

  • 1 1/2 tsk vitlökspulver

  • 1 burk svarta bönor

  • 1 liten burk majs

  • Riven ost

Garnering:

  • Hackad rödlök

  • Koriander

Gör så här:

  • Koka quinoan enligt förpackningen i grönsaksbuljong.

  • Värm ugnen till 200°.

  • Dela paprikorna i halvor och pensla dem på utsidan med olja och ställ i en form.

  • Blanda den kokta quinoan med majs och bönor. Tillsätt salsan, kryddor och salt.

  • Fyll paprikahalvorna med fyllningen och strössla över den rivna osten. Täck med ugnsfolie.

  • Grädda i 30 minuter, ta bort folien och grädda ca 15-20 minuter till men höj ugnsvärmen till 225°.

  • Toppa med rödlök och koriander. Servera med extra salsa. Recept på goda kycklingspett hittar du här.