Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Regnbågspanna med heta kikärtor

Idag kör vi en vegetarisk rätt som är både nyttig, enkel, god och hälsosam. De kryddiga kikärtorna är pricken över i'et. Servera med srirachasås eller varför inte lite hummus! Jag har alltid avocado till också. Om man inte vill äta vegetariskt så tillsätt lite kyckling eller korv!

Ingredienser: 4 portioner

Rostade kikärtor

  • 1 fpk kikärtor

  • 1 tsk chili

  • 1 tsk vitlökspulver

  • 1 tsk paprikapulver

  • 1/2 msk oregano

  • salt och peppar

    Rostade grönsaker

  • 300 g potatis, antingen små hela eller klyftor.

  • 2 morötter, stavar

  • 1 röd paprika, stora klyftor

  • 1 liten broccolibukett, mindre buketter

  • 1 rödlök, stora klyftor

  • 8 champinjoner

  • 2 vitlöksklyftor, hackade

  • 1/2 chili i skivor

  • Salt och peppar

  • Färska kryddor

  • rapsolja

    Garnering

  • En näve bladspenat

  • 1 avocado

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skölj grönsakerna och gör i ordning samtliga enligt ovan. Om du kör små hela potatisar så kör bara dem först i ca 10 minuter.

  3. Lägg allt i en ugnsform. Ringla över lite olja,salt, peppar och färska kryddor.

  4. Rosta i ugnen ca 20-30 minuter. Blanda då och då.

  5. När det återstår cirka 10 minuter av grönsakerna sköljer du kikärtorna och blandar den sen med kryddorna i en bunke. Stek kikärtorna på relativt hög värme i en stekpanna med rapsolja i ca 7-10 minuter tills de fått fin gyllene färg. Häll kikärtorna över grönsakerna och tillsätt en näve bladspenat och avocado.

  6. Klart! Smaka av med salt och peppar och servera med srirachasås eller hummus.

See this content in the original post