Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Ugnsbakad fetaost med grönsaker

Ugnsbakad fetaost med grönsaker är ju magiskt gott. Enkelt att göra, vackert att se på på och jättegott. Servera med din favoritpasta och det här fantastiska brödet som är så gott att doppa i den smakrika oljan som blir i pannan.

Ingredienser: 2 portioner

  • 1 block fetaost

  • 400 g tomater, helst olika färger

  • 1 rödlök

  • 4 små morötter

  • 1 vitlök

  • 1/2 citron

  • Olivolja

  • 1 näve färska örter, jag älskar timjan och rosmarin

  • Salt och peppar

  • Ruccola

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Lägg fetaosten i en ugnsform.

  3. Koka morötterna ca 3 minuter först för de hinner inte bli klara i ugnen annars.

  4. Lägg tomaterna runt om fetaosten. Dela större tomater i halvor. Lägg i morötterna.

  5. Halvera vitlöken och lägg i formen.

  6. Dela citronen i klyftor och lägg i formen.

  7. Ringla över olivolja, strö över kryddörterna och salta och peppra.

  8. Ugnsbaka ca 20-25 minuter.

  9. Toppa med ruccola och servera med pasta och ett fantastiskt bröd att doppa i den smakrika oljan.

See this content in the original post