Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Vitkålsgratäng

Så enkel och snabb att göra. Det perfekta tillbehöret och den ersätter väl potatisgratängen!

Krämig vitkålsgratäng
4-6 port

1/2 vitkålshuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
riven ost

See this content in the original post

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat häller du på grädde och creme fraiche samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter.
Häll över vitkålsblandningen i en ugnsfast form och toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter, tills gratängen fått fin färg.

See this content in the original post