Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Lunchvåffla med hemgjord skagenröra

En lyxig och god lunchvåffla. Frasiga våfflor toppade med en hemgjord skagenröra.

Ingredienser: 6-8 st

  • 125 g smör eller margarin

  • 2 dl mjölk

  • 4 dl vetemjöl

  • 2 ägg

  • 1 tsk bakpulver

  • 2 dl iskallt vatten

Skagenröra:

  • 400 gram oskalade räkor eller 200 gram skalade räkor.

  • 1/2 dl hackad dill

  • 1/2 dl majonnäs

  • 1 dl crème fraiche

  • 2 krm salt

  • 1/2 krm svart- eller vitpeppar

  • 2 tsk pressad citron

  • 2 msk finhackad rödlök

Topping:

  • Räkor

  • Svart rom

  • Citronskivor

  • Sallad

See this content in the original post

Gör så här:

Skagenröran:

  1. Tina och skala räkorna. Använder du räkor i lag eller tinade frysta räkor så krama ur vattnet först.

  2. Hacka räkorna grovt och lägg i en skål. Spara några till garnering.

  3. Hacka dill och skala och hacka rödlök. Blanda med räkorna.

  4. Blanda i majonnäs och crème fraiche. Rör ihop till en röra.

  5. Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron.

Våfflor:

  1. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Blanda mjöl, salt, bakpulver och mjölken till en jämn smet. Rör ner äggen och smöret.

  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smör till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna guldbruna.

  4. Lägg våfflorna var och en för sig på ett galler.

  5. Servera våfflorna med sallad, en klick skagenröra, svart rom, några räkor och citronskivor.

See this content in the original post