Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Kycklingspett med sambal

Kryddiga, starka kycklingspett som får ligga i en marinad innan man grillar dem.

Ingredienser: 4 portioner

  • 0,5 dl farinsocker

  • 0,5 dl risvinäger

  • 2 msk sambal oleak

  • 3 msk fisksås

  • 2 msk srirasha

  • 2 tsk riven ingefära

  • 4 kycklingfiléer

  • 8 blötlagda grillpinnar

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda socker, vinäger, sambal, fisksås, srirasha och ingefära i en skål.

  • Dela kycklingen i mindre bitar och lägg i marinaden. Låt stå minst 30 minuter.

  • Trä upp kycklingen på spett en.

  • Grilla kycklingen ca 8-10 minuter. Vänd ofta och pensla med marinaden som är kvar i skålen. Servera med tex quinoafylld paprika och grönsaksspett.

See this content in the original post