Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Äggmuffins

Äggmuffins är ju både gott nyttigt och proteinrikt. Servera till frukost eller som mellanmål. Variera fyllningen med det du har i kylen. Ost, bacon, skinka, grönsaker m.m.

Äggmuffins – grundrecept

Du behöver: ca 6 muffins

  • 3-4 ägg (beroende på storlek)

  • 1 skvätt vatten eller mjölk

  • salt & svartpeppar

Fyllning: Ta vad du har i kylen t.ex.

  • riven ost

  • rökt skinka, bacon eller andra rester

  • soltorkade tomater

  • champinjoner

  • paprika

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Vispa ihop ägg med en skvätt vatten eller mjölk samt salt och peppar i en bunke.

  3. Fördela fyllningen i muffinsformar eller en oljad muffinsplåt. Häll på äggsmeten, men lämna lite plats annars kan smeten flyta ut när muffinsen sväller.

  4. Ställ in i ugnen och grädda ca 10-15 minuter.

See this content in the original post